Novosti

14. februar 2018.

OBAVEŠTENJE

Poštovani posetioci,
Obaveštavamo vas da zbog dana državnosti firma ,,Destefiko boje'' neće raditi 15. i 16. februara, a rad sa strankama će početi od 19.2.2018. godine po našem standardnom radnom vremenu: ponedeljak-petak, 08-16h.


Hvala!

28. avgust 2017.

Novi izgled sajta

Poštovani posetioci,

Sa ponosom vas obaveštavamo da je naš novi sajt destefikoboje.com u fazi izrade, te da će naša adresa uskoro dobiti novi, moderan i pregledniji izgled.

Hvala na strpljenju!

28. avgust 2017.

Katalog tampon boja

Za lakši pregled tampon boja i površina kojima odgovaraju, pripremili smo vam ovaj novi katalog.
Katalog možete pogledati i preuzeti ovde.

Otvaranje klišea

 

 

U Destefiku možete vrlo povoljno i brzo razviti kliše za tampon štampu. Bilo da su oni, vodeni, alkoholni ili čelični.

Postupak razvijanja klišea se odvija u više faza.

Prva faza je otklanjanje zaštitne folije sa samog klišea. Odmah nakon toga potrebno je staviti grafički film sa kontra šihtom i kliše u UV jedinicu.

Druga faza razvijanja klišea je eksponiranje.

Eksponiranje vršimo isključivo Kentovim UV lampama , koja podržavaju različite veličine klišea.

Glavno eksponiranje je grafičkim filmom. Posle toga se vrši drugo eksponiranje Kentovim raster filmom. Kod čeličnih klišea potreban je specijalan tretman površine klišea.

Treća faza je ecovanje/razvijanje klišea.

U zavisnosti od toga da li je kliše vodeni, alkoholni ili čelični, kišei se ispiraju sa vodom ili mešavinom vode i alkohola.

Kod čeličnih klišea postupak je drugačiji. Nakon eksponiranja UV lampama, čelični kliše se razvija  developerom, zatim ispira pod mlazom vode. Nakon sušenja kliše se ecuje specijalnom kiselinom.

Pre sušenja vrućim vazduhom, kompresorom se odstranjuju svi ostaci vode sa klišea. Sušenje se vrši u odgovarajućoj sušari ili fenom (ova procedura znatno povećava izdržljivost klišea).

Četvrta faza je posteksponiranje klišea bez filma.

U ponudi imamo vodene, alkoholne i čelične kliše iz Kentove proizvodnje koje i sami koristimo za naše potrebe štampe. Takođe vam nudimo raster filmove različitih linijatura i veličina.

Powered by CMS STUDIO